BENVINGUTS AL MEU BLOG



La meva vida està formada de petits fragments que s'acoplen uns als altres com en un puzle i van configurant el que jo som com a persona. Un d'aquests fragments és el fet d'estudiar una carrera universitària, i aquí, dins aquest blog, trobareu una finestra oberta a la meva feina com estudiant.

Esper que vos agradi!









EDUCACIÓ SOCIOEMOCIONAL: LA MÀGIA DE LA QUOTIDIANITAT

A l´assignatura d´Educació emocional na Pilar Salord i jo mateixa, varem fer un treball sobre recursos per treballar aspectes quotidians dins l´aula.
A l´hora d´exposar el resultat dels nostres raonaments, s´ens va presentar un dilema:   Com presentar-ho a les nostres companyes de forma clara i original?
Després de molt i molt de pensar, varem arribar a una conclussió: tenim moments quotidians dins l´aula que són molt importants pedagògicament perquè representen el desenvolupament de l´autonomía i l´augment de l´autoestima, entre d´altres.  Per tant , si nosaltres com a mestres ho valorem, i volem que els infants també ho valorin, hem d´ aconseguir que les famílies i tota la comunitat educativa també ho valori igual que nosaltres.  
Per on començam?
Per fer-lo visible als ulls dels altres, com diu Meritxell Bonàs.
Com? Doncs fent que la forma de presentar-lo sigui ben atractiva i especial i elaborar una bona documentació per ensenyar aquests moments als altres.

I s´ens acudir aquesta activitat per proposar a les nostres companyes:

Els mostrarem diferentes fotografíes de diferents tipus de gots tots plens d´aigua. El fons i l´aigua eren els mateixos, l´únic que canviaven eren els recipients, com podeu observar a la foto. He de dir que hi havia una gran quantitat de gots diferents; jo aquí només he fet servir una mostra.

Juntament amb les imatges els formularem les preguntes següents:

PERQUÈ TROBEU QUE VOS MOSTREM AQUESTES IMATGES?
QUINA RELACIÓ TÉNEN AMB LA QUOTIDIANITAT ?
QUIN MISSATGE TROBEU QUE VOS ESTEIM DONANT?


La resposta a la pregunta potser la trobem a aquesta frase de Pepa Odena
“A través del valor que dóna a les petites coses, l’adult contribueix a la formació de la personalitat de l’infant. Els detalls de la vida quotidiana, aparentment insignificants i que moltes vegades passen desapercebuts per als adults, en realitat són elements bàsics de l’educació de l’infant”

La reflexió està servida. ara te toca a tu pensar....




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...