BENVINGUTS AL MEU BLOG



La meva vida està formada de petits fragments que s'acoplen uns als altres com en un puzle i van configurant el que jo som com a persona. Un d'aquests fragments és el fet d'estudiar una carrera universitària, i aquí, dins aquest blog, trobareu una finestra oberta a la meva feina com estudiant.

Esper que vos agradi!









EDUCACIÓ SOCIOEMOCIONAL: PARAULES POSITIVES

Aquesta dinàmica la van preparar amb molt d´amor i carinyo n´ Ester i n´ Erika.
Consistía en que assegudes totes en rotllana, haviem d´anar diguent una a una, una paraula positiva de la que toqués del grup.
Elles les anaven apuntant i finalment ens sorprengueren amb una "piruleta" amb totes les paraules positives que havien dit d´aquella persona.
Aquesta activitat és molt interessant, sobretot per reforçar l´autoestima de les persones. Jo encara guardo la meva llista d´aspectes positius; i vos puc assegurar que de tant en tant m´ajuden a alegrar-me el dia.
Als seus blogs podreu trobar més informació i fotos d´aquesta activitat

EDUCACIÓ EMOCIONAL: EL PUZZLE


Una altra dinàmica de grup que varem dur a terme el curs passat, va ser un puzzle  que ens va preparar na Pilar.
Consistía en fer-lo entre totes per tal de fomentar el treball en equip i potenciar així, el sentiment de pertinença com a part de un tot.
Per a la seva realització, ens varem distribuir en petits grups, i ens va repartir una part del puzzle a cada grupet.
Quan  resolguerem el puzzle entre totes  hi havia una sorpresa amagada a dins: en aquell mosaic hi havia el nom de totes i cada una de noltros.
Personalment me va agradar molt trobar el meu nom allà escrit, perquè me va fer sentir part d´un grup, de fet, l´activitat es fa per açò.
Al blog de la meva companya hi trobareu més informació sobre aquesta dinàmica de grup, visiteu-lo, vos agradarà: http://eportafolidenapilar.blogspot.com/



EDUCACIÓ EMOCIONAL: LA TELA D´ARANYA

Aquesta va ser una altra dinàmica de grup, des del meu punt de vista, i sense voler menysprear a les meves companys, va ser la més polida de totes les que varem fer.
La va preparar n´Ana Orfila.
L´únic material que es necessita és un fil de llana i que tothom estigui assegut en rotllana.
La primera persona que va començar a parlar, va ser n´Ana, i la seva sinceritat, va contribuir a crear, ja de primeres, un clima de confiança que va contagiar a les altres a mide que ens passaven el fil. 
Cada persona és molt lliure de parlar o no, d´allò   que consideri prou important i que realment li vengui de gust  compartir amb la resta.
A partir d´aquesta intervenció, la persona que ha parlat, li passa el fil a un altre i aquesta explica cosa, si vol.
Poc a poc es va creant un caliu que propicia que vagin  aflorant sentiments i històries privades i hermoses d´escoltar.
L´exercici serveix per coneixer-nos millor i contribueix a crear i fer més fermes els vincles entre les persones.
És una activitat molt recomenable a nivell de petits grups d´amics i amigues,  de treball, equips, etc. 
Gràcies Ana per aquesta meravellosa activitat.

EDUCACIÓ SOCIOEMOCIONAL. RISOTERAPIA

El curs passat, a l´assignatura d´Educació emocional, varem estar presentant diverses tècniques per fer dinàmiques de grup.
La meva companya na Estefi i jo mateixa, varem preparar uns exercicis de risoteràpia,  ja que ens fèia il·lussió  preparar   una cosa divertida i de desnhinibició total per perdre la por al ridícul, i sentir-nos bé.
Aquesta tècnica està considerada com una estratègia psicoterapèutica que produeix molts beneficis a nivell mental i emocional. Si es fa en grup aporta el factor contagi i l´alegria de compartir.
A més, ja sabeu que riure molt allarga la vida, no?


La nostra activitat es va dividir en tres parts.

La primera varem jugar al "llenguatge dels camells".
Consisteix en colocar-nos totes tumbades al terra amb la panxa per amunt, i situant el nostre cap damunt la panxa d´una companya. Cada una ha de dir cosa, el que li passi pel cap, però xerrant molt poc a poc i obrint molt la boca per articular, de forma que imites el moviment maxilar dels camells. Quan un comença a riure, provoca que el cap del company que te sobre la seva panxa, es comenci a moure, i això afavoreix un contagi de somriures.

La segona activitat consistia en fer una guerra de coixíns.

I la tercera part, era un exercici de relaxació. Haviem de tancar els ulls i concentrar-nos en pensar en aquelles persones a qui estimem; tant les que son aquí, com les que ja no hi són, i els haviem d´enviar bombolles de color de rosa.
El rosa simbolitza l´amor sincer i romàntic.
Qualitats com l´estima i la serenitat s´associen també a aquest color, aixi com l´empatia i l´energia positiva.
Pensar en rosa ajuda a evitar mals sentiments i desitjos negatius.
És el color de l´armonia , l´alegria i el benestar.

Per tant, vos desitgem que la vostra vida estigui plena de moments roses.

Un cop finalitzada la sessió, varem repartir a les nostres companyes un punt de llibre on s´explicava el sentit de la risoteràpia i la simbologia del color rosa. Esperem que totes s´ho vagin passar igual de bé que noltros preparant l´activitat.  

Estefi i Natàlia







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...